Wednesday, November 24, 2010

Yacht Macgregor 26 Cena

Invite to dinner

Ohibó! Sto forse progettando un'occasione per cornificare il mio bel Vikingo? O si prospetta un'interessantissima serata con qualche noioso, o magari brillante, ospite accademico? 
Niente di tutto questo: le nostre cene continuano ad essere allietate da un Mezzovikingo che rivela la sua ereditá biologica, e si carica di adrenalina proprio mentre il Resto della Nazione dalle tre Corone si appresta a nascondersi sotto i piumini dell'Ikea. 
Nel restante scarso tempo libero, i due genitori contend with diplomacy the use of computers: one to mess with Photoshop and reveal to the world their ignorance through a blog, the other to keep updated on the events of the Last Thule with the help of Västerbottens Kuriren . It was on the latter that a few days ago, we happened to read the following news : the chain Lidl sells Siberian reindeer meat in its discount stores in Britain. At that, such a Justin Kerswell, a member of an association vegetarian, has expressed disgust about the barbaric news, that would destroy the magic of Christmas reindeer eating death (think ate them alive, I immediately thought of me). From these
parti, in luoghi molto piú vicini alla Vera Casa del signor Babbo Natale, il trafiletto ha lasciato per lo piú indifferenti, se non suscitato tiepidi sorrisi. Di renne morte, quassú, sono pieni i supermercati., mentre quelle vive se ne vanno a spasso per le strade in mezzo ai boschi. Non é esattamente il tipo di carne piú economico, ma é facile da trovare, e ogni tanto ce lo si puó concedere. 
Il problema della carne di renna, che é molto rossa e ha un sapore un po' dolciastro, é che é abbastanza dura, e perció il modo migliore di mangiarsela é a fettine sottili come nelle suovas, piatto tipico same che descrissi a suo tempo in questo post . Se avete fortuna, Sometimes you know someone who lives in Norrbotten and has contacts with some Same breeder, which could provide a leg of the Beast killed in a workmanlike manner and that is when not stressed . Totally ignores the concept of animal stress, but I was assured by a colleague, that the flesh of an animal is not stressed much more pastry and it tastes better. Sapevatelo, here on Channel Norrländsk.
Another way to eat the Reindeer to Santa Claus in the form of ham is usually smoked, which is a very common procedure in these parts. For me it was a big problem when I was pregnant with Mezzovikingo and I had the good fortune to attend a Julbord (pranzo di Natale) lavorativo in cui il pregiato salume era disponibile in diverse varianti: la carne é affumicata da cruda e fu un'autentica sofferenza non poterla assaggiare. 
(A tal proposito, alle gestanti nordiche fanno una testa cosí sul fatto di non dover bere alcol in attesa, e nel regolamento delle ostetriche compare addirittura la Domanda di Rito, da porsi a metá gravidanza: "ma ti sta pesando il fatto di non poterti fare un cicchetto?" Io risposi candidamente che l'astinenza da prosciutto crudo e di renna, da tiramisú e da salmone affumicato stava provocando danni psicologici ben peggiori. Mi guardarono quasi male).
Dunque, sto prosciutto é fatto con la carne della reindeer. It is not the only choice. If, for example, mood swings are a bit 'more gothic, or dark , or vampire, there will be rather difficult to choose a piece of smoked reindeer heart, to go into slices and eat just like the ham above . The taste is even sweeter, in my opinion. Where is the work of your dentist not to have problems, you groped your luck with a piece of dried meat than usual quadruped. If instead you want a healthier alternative to Korvo described in previous post, well, there is always the reindeer sausage. All this, as mentioned, there is no problems in supermarkets Last Thule (go down as in Stockholm or in Skåne, I do not know).


If you're still curious and would like the recipes a bit 'more gourmet when you sacrifice the poor Rudolf, I recommend you do a jump on a blog called, just happened The Reindeer in Kitchen , and browse through the preparations that standard under the heading reindeer, precisely.
At this point, however, I can not do without putting on my personal recipe, borrowed the tunnbrödrulle of reindeer meat and all that is theoretically inspired to examination ingredients that are found only here , but who could tell some curious culinary traditions of the North to the north. I hope there is some real indigenous to read and shudder.

Ingredients:
slices of soft bread tunnbröd
Créme fraiche soft spreadable cheese or taste enhancers
ham smoked reindeer
Gompa

Spread the bread with a thin layer of Gompa. Spread with another layer, more generous, creme fraiche. Complacent ham reindeer. Put on bread with gompa, rolling the whole, sliced \u200b\u200bcross. Hello.

however, and that is being Gompa ? Legitimate question. It is not something that you will find the essex. Let's say that when I arrived here I started to investigate the local food, and I figured an eye on a jar labeled with this name from cartoon, and full of green goo. The label read: made with herbs and Kvanne Removed , plus another I forgot. A survey dives on the Internet assured me that they are special examination, which promises to force and energy, and was used to ferment milk reindeer. Mixed with sour cream ( gräddfil ) with a sauce detta gompasås . Chiaro che dovevo provare.
Il problema é che questa salsetta dall'aspetto ridente é amarissima. Pensare di usarla come il pesto é una follia. Per cui mi sovvenne che sia il pane svedese, che la carne di renna sono abbastanza dolci. Da qui l'accostamento come sopra, dolce-amaro.
Niente di originale, il tunnbröd fatto con prosciutto di renna esiste giá nella tradizione culinaria svedese, ma in quest'ultimo la salsa usata é a base di pepparrot , o rafano.

Buon appetito, a tutti voi non deboli di cuore.

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